Brokolių tėvynė – Pietų Italija, kur šios daržoves kultivuojamos jau daugiau nei 2 tūkst. metų. Jie populiarūs JAV, Japonijoje, Kanadoje, Anglijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse. Pagal maistingąsias savybes brokoliai lenkia žiedinius kopūstus, o jų jaunieji lapai nenusileidžia špinatams ir lapiniams kopūstams. Brokoliuose gausu vitaminų – A, В1, В2, РР, С, Е bei kalio druskų, fosforo, kalcio, magnio, geležies, natrio. Baltymų brokoliuose mažiausiai 1,5 karto daugiau nei žiediniuose kopūstuose (brokoliuose – 3,2-5,9%, žiediniuose – 2,2%, baltagūžiuose – 1,2%). Askorbo rūgšties yra 60,7-150,1 mg% (dvigubai daugiau nei žiediniuose), o karotino net 50 kartų daugiau! Pagal aminorūgščių, esančių brokolių baltymuose, kiekį ir kokybę, juos galima prilyginti jautienos baltymams, o pagal lizino, triptofano ir izoleicino – vištos kiaušinio baltymams. Baltymų vertingumas didėja dėl metionino ir cholino, kurie trukdo cholesterolio kaupimuisi organizme.