Filtruoti pagal

Prieinamumas

Prieinamumas

Sėklų paruošimas:

Sėklų paruošimas:

Sėklų kiekis:

Sėklų kiekis:

Veislės ankstyvumas:

Veislės ankstyvumas:

Rekomenduojama auginti:

Rekomenduojama auginti:

Agurkų vaisiaus ilgis:

Agurkų vaisiaus ilgis:

Agurkų veislės tipas:

Agurkų veislės tipas:

Agurkų odelė:

Agurkų odelė:

Veislės tipas

Veislės tipas

PrestaShop

Agurkai

Agurkai pradėti kultivuoti daugiau kaip prieš 6 tūkst. metų. Jų tėvynė – Indijos ir Kinijos atogrąžų ir subtropiniai rajonai, kur jie iki šiol auga natūraliomis sąlygomis (Hardviko agurkas). Laukinių agurkų vaisiai yra smulkūs ir nevalgomi dėl karčiųjų medžiagų – kukurbitacinų. Agurkuose yra 4-6% sausųjų medžiagų,  apie 2% cukraus, 1% baltymų, 0,7% ląstelienos, 0,1% riebalų. Vaisiai nėra turtingi maistingosiomis medžiagomis, nekaloringi, tačiau jie vertinami dėl savo skoninių ir dietinių savybių. Agurkuose yra tonizuojančių fermentų, padedančių įsisavinti baltymus ir skatinančių virškinimo liaukų sekreciją. Gaivus kvapas ir specifinis skonis yra sąlygojamas laisvų organinių rūgščių ir eterinių aliejų. Agurkuose taip pat yra daug mineralinių medžiagų, įvairių vitaminų, jodo.  Lietuvoje tai viena plačiausiai auginamų daržovių. Vakarų Europoje agurkai dažniausiai vartojami švieži ir marinuoti, o Lietuvoje  trumpavaisius agurkus įprasta raugti.

Agurkai

Rasta 24 prekės(-ių).

Rodoma 1-18 iš 24 prekės(-ių)

Aktyvūs filtrai

Produktas pridėtas palyginimui