Žiediniai kopūstai kilę iš laukinių rūšių, augančių Vakarų Europos ir Šiaurės Afrikos, Viduržemio jūros rajonuose. Kaip valgomosios daržovės pradėti naudoti Vokietijoje, Olandijoje ir Danijoje XVII amžiuje. Žiediniai kopūstų žiedynai turi 6-10% sausųjų medžiagų, nuo 1 iki 5% cukraus, 1,5-4% baltymų, apie 105 mg% vitamino C, iki 1,6% karotino, vitaminų В1, В2, РР, natrio, kalio, kalcio, magnio, jodo, geležies, fosforo.
Vidutinio vėlyvumo (80 d.) veislė, skirta vasaros ir rudens derliui. Puikiai auga nepalankiomis vasaros sąlygomis, labai gerai toleruoja aukštą temperatūrą ir ilgą vasaros dieną. Dėl stiprios šaknų sistemos geriau auga sausrų metu ir prastesnėse vietose. Žiedynai tankūs, smulkiai grūdėti, geros kokybės, 0,8-2,0 kg svorio, gerai apgaubti dengiamaisiais lapais. Tinka šviežiam vartojimui, šaldymui, konservavimui.
Vidutinio ankstyvumo (75 d.) veislė, auginama po priedangomis ar lauke. Žiedynai patrauklios baltos spalvos, tankios struktūros, 1,2-1,5 kg svorio, kokybe prilygstantys vėlyvesnėms veislėms. Galima auginti kaip antrąjį derlių pasodinus liepos viduryje.
Išskirtinės išvaizdos olandų firmos Bejo Zaden "Romanesco" tipo žiediniai kopūstai. Žiedynai geltonos spalvos, gražios formos, 0,7-1,2 kg svorio. Lauke ilgai išlieka sveiki ir kokybiški. Tinka šviežiam vartojimui, šaldymui, konservavimui. Šie ypač gražūs žiediniai kopūstai papuoš Jūsų šventinį stalą, šaldytas ar konservuotas daržoves. Vegetacijos trukmė: 91 d.